SIMA Nederland

SIMA® Nederland

SIMA® Nederland is de zelfstandige onderneming van Anton Philips. Philips (1932) zet zich m.b.v. de SIMA®-methode in om mensen werk te laten doen dat bij ze past. SIMA® Nederland is lid van SIMA® International, Inc en verstrekt sublicenties aan personen en bedrijven die met SIMA® willen werken. De SIMA® opleidingen worden verzorgd door Stichting Emergo.

Na verschillende managementfuncties bij Philips Electronics te hebben bekleed, kwam één van zijn broers in de herfst van 1980 bij Philips met een artikel. Daarin stond: "Is het niet merkwaardig dat de meesten van ons lager en hoger onderwijs doorlopen, doorgaan met het zoeken naar werk en hun carrière opbouwen zonder dat iemand hen op een moment duidelijk inzicht geeft in wat diens talenten zijn en onder welke omstandigheden die het best ontwikkeld en ingezet worden?" Het was een boodschap van Arthur Miller, de oprichter van SIMA®.

Toen hij dat las, dacht hij gelijk: Als iemand weet hoe je dit kan doen, dan wil ik dat weten. Hij bestelde Millers boek, probeerde zijn eigen motivatiepatroon op te stellen, en bezocht Miller tijdens een zakenreis in Amerika. Nadat Philips uitlegde dat hij in Nederland met SIMA® wilde werken, reageerde Miller dat ze eerst moesten kijken of het bij hem paste. Met o.a. het realiseren van ideeën als zijn drijfveer, bleek dit inderdaad het geval.

Philips besloot, met een eigen bureau, zich te gaan richten op het terrein van loopbaanbegeleiding, outplacement en coaching. Dit bedrijf Emergo, gevestigd in Hilversum, heeft Anton Philips inmiddels overgedragen aan Gert-Jan Ketelaar. Philips richtte zich vervolgens op het idee om op grote schaal mensen werk te laten doen dat bij ze past.

Dit bracht hem ertoe zich in 2006 met Stichting Emergo te gaan richten op de plek waar het begint; bij de jeugd. Met Stichting Emergo helpt hij jonge mensen zichzelf zo goed te leren kennen dat ze goede keuzes maken voor hun toekomst.

Contactgegevens

SIMA-Nederland

Wijkplaats 56
1411LT Naarden
Tel. nr.: 0654 69 69 02
Email: info@sima-nederland.nl

KvK nummer: 320373970000
BTW nummer: 040734997B01
Bank: NL60ABNA0455306907