SIMA Nederland

SIMA® Nederland

SIMA® Nederland B.V. is een zelfstandige onderneming opgericht door Anton Philips. Philips (1932) zet zich m.b.v. de SIMA®-methode in om mensen in staat te stellen werk te vinden waarin zij met plezier en voldoening kunnen functioneren en hun talenten maximaal kunnen ontplooien. SIMA® Nederland is lid van SIMA® International Inc en verstrekt sub licenties aan personen en bedrijven die met SIMA® willen werken.

Na verschillende managementfuncties bij Koninklijke Philips te hebben bekleed, stuurde één van zijn broers hem in de herfst van 1980 een artikel. Daarin stond: "Is het niet merkwaardig dat de meesten van ons vele jaren onderwijs en daarna hun werkende leven doorlopen zonder dat ooit iemand op systematische wijze heeft vastgesteld wat hun talenten zijn en op welke manier die maximaal uit de verf kunnen komen. Het artikel was geschreven door Arthur F. Miller jr. die de SIMA® methode heeft ontwikkeld.

Toen Philips dat las, dacht hij onmiddellijk: “Als iemand weet hoe je dit kan doen, dan wil ik het ook weten.” Hij bestelde Miller’s boek, probeerde zijn eigen motivatiepatroon op te stellen, en bezocht Miller tijdens een zakenreis in Amerika. Nadat Philips uitlegde dat hij in Nederland met SIMA® wilde werken, zei Miller dat hij eerst wilde kijken of dit paste bij zijn talenten en motivatie. Uit het MotivatiePatroon van Philips bleek dat hij het realiseren van ideeën had als drijfveer, en mensen en ideeën als favoriete onderwerpen. Dat was een goede match.

Philips richtte zijn eigen bedrijf, Emergo B.V., Loopbaancoaching, Training en Advies op, oorspronkelijk gevestigd in Bussum. Om zijn ideaal, ‘iedereen in Nederland gelukkig in zijn/haar werk te realiseren begreep hij op een later moment dat hij daarvoor moest beginnen met jonge mensen te helpen meteen de goede beroepsrichting te kiezen.

Hiertoe richtte hij samen met Hanneke de Koningh Stichting Emergo op met als doel dat jonge mensen zichzelf zo goed te leren kennen dat ze goede keuzes kunnen maken voor hun toekomst.

Anton Philips, artikel in het FD

‘Net als mijn vader Frits wilde ik mij inzetten voor een betere wereld. Daarom brak ik mijn studie aan de Technische Universiteit Delft af en meldde ik mij bij de Morele Herbewapening,een beweging die na de Tweede Wereldoorlog streefde naar verzoening. Voor deze organisatie reisde ik midden jaren vijftig als geluidsman met een musicalgezelschap door Azië. Naar ons idee moest dit werelddeel zijn eigen koers varen; niet een links-communistische, niet een rechts-kapitalistische, maar een zelfstandige. Lees meer..

Anton Philips FD
Anton Philips in NRC

Anton Philips, artikel in het NRC

Frits Philips was mijn vader. Anton Philips, medegrondlegger van het concern, was mijn grootvader. Zelf heb ik zestien jaar voor het bedrijf gewerkt. De vervulling van mijn levensdoel heeft me dat niet gebracht. Pas toen ik een eigen bedrijf oprichtte, kon ik aan de slag met wat mij altijd het meest heeft geboeid: de ontwikkeling van mensen en ideeën.
„Ik was vijftien jaar, twee jaar na de Tweede Wereldoorlog, toen mijn vader me meenam naar een conferentie over morele herbewapening in Zwitserland. De missie was: ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Lees meer..

Contactgegevens

SIMA-Nederland

Wijkplaats 56
1411LT Naarden
Tel. nr.: 0654 69 69 02
Email: info@sima-nederland.nl

KvK nummer: 320373970000
BTW nummer: 854057961B01
Bank: NL60ABNA0455306907