SIMA Nederland

SIMA® Nederland

SIMA® Nederland B.V. is een zelfstandige onderneming opgericht door Anton Philips. Philips (1932) zet zich m.b.v. de SIMA®-methode in om mensen in staat te stellen werk te vinden waarin zij met plezier en voldoening kunnen functioneren en hun talenten maximaal kunnen ontplooien. SIMA® Nederland is lid van SIMA® International, Inc en verstrekt sub licenties aan personen en bedrijven die met SIMA® willen werken. De SIMA® opleidingen worden verzorgd door MOtAM B.V. (www.motamcoaching.nl)

Na verschillende managementfuncties bij Koninklijke Philips te hebben bekleed, stuurde één van zijn broers hem in de herfst van 1980 een artikel. Daarin stond: "Is het niet merkwaardig dat de meesten van ons vele jaren onderwijs en daarna hun werkende leven doorlopen zonder dat ooit iemand op systematische wijze heeft vastgesteld wat hun talenten zijn en op welke manier die maximaal uit de verf kunnen komen. Het artikel was geschreven door Arthur F. Miller jr. die de SIMA® methode heeft ontwikkeld.

Toen Philips dat las, dacht hij onmiddellijk: : Als iemand weet hoe je dit kan doen, dan wil ik het ook weten. Hij bestelde Millers boek, probeerde zijn eigen motivatiepatroon op te stellen, en bezocht Miller tijdens een zakenreis in Amerika. Nadat Philips uitlegde dat hij in Nederland met SIMA® wilde werken, reageerde Miller dat hij eerst moest kijken of dit paste bij zijn talenten en motivatie. Uit zijn MotivatiePatroon bleek dat Philips . het realiseren van ideeën had als zijn drijfveer, en mensen en ideeën als favoriete onderwerpen. Dat was een goede match.

Philips richtte zijn eigen bedrijf, Emergo B.V., Loopbaancoaching, Training en Advies op, oorspronkelijk gevestigd in Bussum. , Om zijn ideaal, ‘iedereen in Nederland gelukkig in zijn/haar werk te realiseren begreep hij dat hij daarvoor moest beginnen met jonge mensen te helpen meteen de goede beroepsrichting te kiezen.

Hiertoe richtte hij samen met Hanneke de Koningh Stichting Emergo op met als doel dat jonge mensen zichzelf zo goed te leren kennen dat ze goede keuzes kunnen maken voor hun toekomst.

Contactgegevens

SIMA-Nederland

Wijkplaats 56
1411LT Naarden
Tel. nr.: 0654 69 69 02
Email: info@sima-nederland.nl

KvK nummer: 320373970000
BTW nummer: 040734997B01
Bank: NL60ABNA0455306907